Ψηφιακό Περιεχόμενο
Ηλεκτρονικά Αποθετήρια Ηλεκτρονικές Εκδόσεις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Διαδραστικός Πολιτισμός Δείκτες
Openarchives

 

Διαδραστικός Πολιτισμός

Οι ψηφιακοί διαδραστικοί χώροι που παρουσιάζονται εδώ, έχουν αναπτυχθεί από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και προσφέρουν στους χρήστες μία ολοκληρωμένη εμπειρία περιήγησης σε σημαντικά ελληνικά πολιτιστικά μνημεία και ιστορικούς χώρους. Οι εφαρμογές αυτές απευθύνονται τόσο σε ειδικούς επιστήμονες όσο στο ευρύτερο κοινό και στα παιδιά. Μέσα από την εικονική περιήγηση και το παιχνίδι, μας δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον πολιτισμό και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Αθηνά, η Θεά της Ακρόπολης Αθηνά, η Θεά της Ακρόπολης

Μέσα από εικονική περιήγηση στο μουσείο της Ακρόπολης, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει τις διάφορες υποστάσεις της θεάς Αθηνάς καθώς και το Μουσείο Ακρόπολης. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης, με τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, και λειτουργεί στα πληροφοριακά συστήματα του ΕΚΤ.

Μπές στο Μουσείο

Η ζωφόρος του Παρθενώνα Η ζωφόρος του Παρθενώνα

Η ζωφόρος του Παρθενώνα, ένα μοναδικό έργο τέχνης, παρουσιάζεται σε έναν δικτυακό τόπο που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του Διαδικτύου για την ανάδειξη και προβολή πολιτιστικού περιεχομένου. Η εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), απευθύνεται τόσο στους ειδικούς επιστήμονες όσο και στο ευρύτερο κοινό, ενώ διαθέτει και ψηφιακά διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά. Σε αυτήν έχουν συγκεντρωθεί και υπομνηματιστεί  στην ελληνική και αγγλική γλώσσα φωτογραφίες, υψηλής ευκρίνειας, όλων των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου του Παρθενώνα.