Κέντρο Τύπου
Νέα
Εκδηλώσεις
Δελτία Τύπου
Προκηρύξεις
Φωτογραφίες

Στην ΙΒΜ κατακυρώθηκε η «τεχνική υποστήριξη των δράσεων για τη συλλογή στοιχείων, την παραγωγή &έκδοση δεικτών ΕΤΑΚ»

10/09/2014

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο «Τεχνική υποστήριξη των δράσεων για τη συλλογή στοιχείων, την παραγωγή και έκδοση δεικτών ΕΤΑΚ» με κωδικό EPSETKD1301, η οποία εντάσσεται στην Πράξη «Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας / Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες» που υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Το έργο, με διάρκεια υλοποίησης 12 μήνες, ημερομηνία ολοκλήρωσης 31.08.2015 και συνολικό συμβατικό τίμημα 510.643,50 ευρώ, κατακυρώθηκε στην εταιρία «ΙΒΜ» και υλοποιείται με πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ).

Αντικείμενό του είναι η τεχνική υποστήριξη σειράς δράσεων συλλογής στοιχείων, παραγωγής και έκδοσης δεικτών ΕΤΑΚ, που υλοποιούνται ήδη από το ΕΚΤ. Ειδικότερα, μεταξύ των στόχων του έργου περιλαμβάνεται η τεχνική υποστήριξη των διαδικασιών συλλογής, παραγωγής, έκδοσης και οπτικοποίησης δεικτών που ήδη παράγονται και θα παράγονται στο πλαίσιο της Πράξης. Για τον λόγο αυτό έχει ληφθεί υπ’ όψη η εμπειρία από την εκτέλεση των διαδικασιών αυτών στην πράξη, με απώτερο στόχο την αναγνώριση των διαδικασιών που χρήζουν τεχνικής υποστήριξης αλλά και βελτιώσεων σε σχέση με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Συνολικά, το έργο θα συνεισφέρει στην ουσιαστική βελτίωση των επίσημων εθνικών στατιστικών και δεικτών Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας που παρέχει το ΕΚΤ σε συνεργασία με τη Eurostat και τον ΟΟΣΑ.

Το έργο αποτελεί μέρος της Πράξης Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας & Τεχνολογίας/ Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες». Η Πράξη στοχεύει στην ενίσχυση της ποιότητας της έρευνας και της επικοινωνίας που διεξάγεται στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο και στην αξιοποίηση έγκριτου ψηφιακού περιεχομένου από ευρύτερες κατηγορίες χρηστών για την εξυπηρέτηση αναγκών με προτεραιότητα την προώθηση της ερευνητικής δραστηριότητας, την ευρύτερη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση.


IBM

Η δραστηριότητα της IBM (www.ibm.com/ibm/gr) εκτείνεται στους τομείς του Υλικού, του Λογισμικού, των Δικτύων, αλλά και των Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Πληροφορικής. Η επιχειρηματική της προσπάθεια εστιάζεται σε δύο βασικές προτεραιότητες: Τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την εξέλιξη των πιο προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφορικής των ημερών μας και την μετατροπή των τεχνολογιών αυτών σε πραγματική επιχειρηματική αξία, σε μοχλό ανάπτυξης και προόδου για τους πελάτες της.

Το ΕΚΤ

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr) αποτελεί επιστημονική εγκατάσταση εθνικής χρήσης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ως υποδομή εθνικής εμβέλειας, το ΕΚΤ έχει θεσμικό ρόλο τη συλλογή, οργάνωση και διάχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφορίας, εντός και εκτός της χώρας. Παράλληλα, παρέχει πληροφόρηση για θέματα έρευνας και καινοτομίας, και υποστηρίζει τη συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.  

Με διαρκή παρουσία στην ελληνική επιστημονική κοινότητα από το 1980, το ΕΚΤ αξιοποιεί τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, σε συνδυασμό με σύγχρονες επιχειρησιακές μεθόδους, ώστε να αναπτύσσει καινοτόμες δράσεις, προσανατολισμένες στην ενίσχυση της ανοικτής πρόσβασης σε ψηφιακό περιεχόμενο επιστήμης και πολιτισμού. Για τον σκοπό αυτό συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς παραγωγής έγκριτου περιεχομένου, όπως βιβλιοθήκες, αρχεία, μουσεία, ερευνητικά κέντρα. 

 

Η Πράξη "Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες" υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" (ΕΣΠΑ), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.