Κέντρο Τύπου
Νέα
Εκδηλώσεις
Δελτία Τύπου
Προκηρύξεις
Φωτογραφίες

Υπηρεσίες για κινούμενους χρήστες ξεκίνησε να υλοποιεί το ΕΚΤ σε συνεργασία με την Realize AE

08/07/2014

Εξελίσσοντας ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που αναπτύσσει, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ξεκίνησε την ανάπτυξη υπηρεσιών για κινούμενους χρήστες, σε συνεργασία με την Realize AE, η οποία ανακηρύχθηκε ανάδοχος του ομώνυμου έργου «Υπηρεσίες σε Κινούμενους Χρήστες» με κωδικό EPSETKD1001, στο πλαίσιο της Πράξης «Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας / Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες».

Το έργο έχει διάρκεια υλοποίησης 10 μήνες, ξεκίνησε στις 07.07.2014 και θα ολοκληρωθεί στις 06.05.2015 και συνολικό συμβατικό τίμημα 167.956,50 ευρώ, το οποίο καλύπτεται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ).

Το αντικείμενο του έργου διακρίνεται στην ανάπτυξη τεσσάρων (4) υπηρεσιών για κινούμενους χρήστες και συγκεκριμένα:

  • Υπηρεσία Ενιαίας Ολοκληρωμένης Αναζήτησης για το ευρύ κοινό
  • Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Αναζήτησης και Βιβλιογραφικών Αναφορών (citations) για ερευνητές και επιστήμονες
  • Προσωποποιημένη Υπηρεσία Αναζήτησης και Συνεισφοράς Ψηφιακού Περιεχομένου με βάση τη θέση του χρήστη
  • Υπηρεσία Δημιουργίας και Διαχείρισης Ψηφιακών Συλλογών

Το έργο αποτελεί μέρος της Πράξης Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας & Τεχνολογίας/ Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες». Η Πράξη στοχεύει στην ενίσχυση της ποιότητας της έρευνας και της επικοινωνίας που διεξάγεται στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο και στην αξιοποίηση έγκριτου ψηφιακού περιεχομένου από ευρύτερες κατηγορίες χρηστών για την προώθηση της ερευνητικής δραστηριότητας, την αξιοποίησή της σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση.

 

Realize AE

Διαθέτοντας άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό, η εταιρεία (www.realize.gr) δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής υπηρεσιών Τεχνολογικού Marketing και Επικοινωνίας, αξιοποιώντας ως μέσο υλοποίησης το χώρο του Διαδικτύου. Από τον Ιανουάριο του 2005 η εταιρεία είναι πιστοποιημένος συνεργάτης (Certified Partner) της Microsoft σε επίπεδο παροχής λύσεων Λογισμικού (ISV Solutions Competency).


Το ΕΚΤ

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr) αποτελεί επιστημονική εγκατάσταση εθνικής χρήσης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ως υποδομή εθνικής εμβέλειας, το ΕΚΤ έχει θεσμικό ρόλο τη συλλογή, οργάνωση και διάχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφορίας, εντός και εκτός της χώρας. Παράλληλα, παρέχει πληροφόρηση για θέματα έρευνας και καινοτομίας, και υποστηρίζει τη συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.  

Με διαρκή παρουσία στην ελληνική επιστημονική κοινότητα από το 1980, το ΕΚΤ αξιοποιεί τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, σε συνδυασμό με σύγχρονες επιχειρησιακές μεθόδους, ώστε να αναπτύσσει καινοτόμες δράσεις, προσανατολισμένες στην ενίσχυση της ανοικτής πρόσβασης σε ψηφιακό περιεχόμενο επιστήμης και πολιτισμού. Για τον σκοπό αυτό συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς παραγωγής έγκριτου περιεχομένου, όπως βιβλιοθήκες, αρχεία, μουσεία, ερευνητικά κέντρα. 

 

Η Πράξη "Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες" υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" (ΕΣΠΑ), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.