Κέντρο Τύπου
Νέα
Εκδηλώσεις
Δελτία Τύπου
Προκηρύξεις
Φωτογραφίες

Ξεκίνησε η υλοποίηση του υποέργου «Υπηρεσίες υποστήριξης κοινοτήτων χρηστών των υπηρεσιών SaaS του ΕΚΤ»

25/09/2014

Η εταιρία «ΑΠΟΨΗ ΑΕ» ανακηρύχθηκε ανάδοχος του υποέργου «Υπηρεσίες υποστήριξης κοινοτήτων χρηστών των υπηρεσιών SaaS του ΕΚΤ» με κωδικό SaaS0401, η υλοποίηση του οποίου μόλις ξεκίνησε. Το έργο εντάσσεται στην Πράξη «Πλατφόρμα Παροχής Υπηρεσιών Κατάθεσης, Διαχείρισης και Διάθεσης Ανοικτών Δημόσιων Δεδομένων Τεκμηρίωσης και Ψηφιακού Περιεχομένου» που υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης με πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ).

Η υλοποίηση του έργου θα διαρκέσει 14 μήνες, με συνολικό συμβατικό τίμημα 446.490,00 ευρώ και θα ολοκληρωθεί στις 31.10.2015. Αντικείμενό του είναι η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και διάχυσης των υπηρεσιών SaaS του ΕΚΤ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

  • η δημιουργία, στελέχωση και λειτουργία γραφείου Υποστήριξης (Helpdesk),
  • η κατάρτιση, εκτέλεση και αποτίμηση ολοκληρωμένου πλάνου ευαισθητοποίησης, με στόχο την προώθηση της χρήσης και επέκτασης των εφαρμογών και υπηρεσιών SaaS του ΕΚΤ
  • η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και
  • η δημιουργία βάσης γνώσης για τους χρήστες των υπηρεσιών.

Οι υπηρεσίες SaaS που αναπτύσσει το ΕΚΤ στο πλαίσιο της Πράξης αφορούν την οργάνωση, τεκμηριωμένη απόθεση, ασφαλή διαφύλαξη και διάθεση ψηφιακού επιστημονικού και πολιτιστικού περιεχομένου και βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής, όπως το μοντέλο SaaS και το Cloud Computing (Υπολογιστικό Νέφος).  Απευθύνονται σε φορείς που παράγουν ή διαθέτουν έγκριτο περιεχόμενο, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχεία και πολιτιστικοί φορείς ευρύτερα, χωρίς κόστος για αυτούς με στόχο την ανάδειξη του διαθέσιμου ψηφιακού περιεχομένου.
Παράλληλα, αποσκοπούν στη διαμόρφωση των συνθηκών «συνολικής και ολοκληρωμένης» παρέμβασης, με αιχμή την τεχνολογία, ώστε οι ενέργειες που γίνονται καθημερινά από φορείς δημοσίου συμφέροντος και αφορούν την καταλογογράφηση, τεκμηρίωση, διαχείριση πληροφορίας και περιεχομένου να πραγματοποιούνται με χρήση προτύπων σε όλα τα στάδια.

 


ΑΠΟΨΗ ΑΕ

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων ΑΠΟΨΗ ιδρύθηκε το 1995 και δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης και της πληροφορικής. Ο όμιλος ΑΠΟΨΗ, παρέχει υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Οι κυριότερες δραστηριότητες του Ομίλου είναι οι εξής:

- Επαγγελματική κατάρτιση
- Πληροφορική
- Συμβουλευτικές υπηρεσίες, Μελέτες & Διαχείριση προγραμμάτων

www.apopsinet.gr 

Το ΕΚΤ

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr) αποτελεί επιστημονική εγκατάσταση εθνικής χρήσης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ως υποδομή εθνικής εμβέλειας, το ΕΚΤ έχει θεσμικό ρόλο τη συλλογή, οργάνωση και διάχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφορίας, εντός και εκτός της χώρας. Παράλληλα, παρέχει πληροφόρηση για θέματα έρευνας και καινοτομίας, και υποστηρίζει τη συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.  
Με διαρκή παρουσία στην ελληνική επιστημονική κοινότητα από το 1980, το ΕΚΤ αξιοποιεί τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, σε συνδυασμό με σύγχρονες επιχειρησιακές μεθόδους, ώστε να αναπτύσσει καινοτόμες δράσεις, προσανατολισμένες στην ενίσχυση της ανοικτής πρόσβασης σε ψηφιακό περιεχόμενο επιστήμης και πολιτισμού. Για τον σκοπό αυτό συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς παραγωγής έγκριτου περιεχομένου, όπως βιβλιοθήκες, αρχεία, μουσεία, ερευνητικά κέντρα. 


Η Πράξη "Πλατφόρμα Παροχής Υπηρεσιών Κατάθεσης, Διαχείρισης και Διάθεσης Ανοικτών Δεδομένων και Ψηφιακού Περιεχομένου" υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" (ΕΣΠΑ), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.